Obavijesti

Tech

Komentari 0

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
5

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

VIDEO

Odluka o tome treba li djetetu dati pametni sat ovisi o nizu faktora, uključujući dob mališana, aktivnosti, ali i potrebe obitelji. Mogu biti dovoljno dobra i prikladna alternativa, ako netko ne želi djetetu još dati vlastiti pametni telefon, jer na ovaj način možete jednostavno kontaktirati dijete, ali i biti sigurni da ćete znati gdje se dijete nalazi, a neće biti izloženo svemu što internet nudi.

Pametni satovi za djecu logično razlikuju se od standardnih pametnih satova, a jedan koji smo isprobali nedavno je 360 Botslab Kids Watch E3. 

Radi se o kineskoj kompaniji koja proizvodi cijeli niz gadgeta, od kamera do robotskih usisavača, a iza sebe imaju i više model satova. Testni model dolazi u plavoj boji, a tu je i roza varijanta. S prednje strane nalazi se ekran dijagonale 1,3 inča i rezolucije 240x240 točaka. Kvaliteta slike je solidna za tu rezoluciju, a ikone su dovoljno velike pa je tekst lako čitljiv. Oko ekrana se nalazi deblji obrub, a glavni razlog je taj što se iznad ekrana nalazi kamera od 2mpx. A jedan od razloga za debljinu sata od 15 mm je i taj što ima utor za SIM karticu. Na taj način dijete s ovim satom može biti online kako bi roditelj mogao pratiti GPS lokaciju u stvarnom vremenu, ali i kako bi dijete moglo biti dostupno za pozive.

S desne strane sata nalazi se glavni gumb za upravljanje funkcijama, a na poleđini je ispod gumiranog poklopca microUSB utor za napajanje. S obzirom da smo u 2024. bilo bi puno sretnije da je ovo USB-C konektor jer danas praktično svi gadgeti su na ovom standardu i lakše je razmišljati o jednom kabelu manje.

Sam uređaj je prilično čvrst te ima IPX8 razinu vodootpornosti, a remen je silikonski s pomičnim pinom za lako otpuštanje pa možete jednostavno staviti i drugi remen.

Osim praćenja lokacije, ono što još sat nudi je postavljanje virtualnog prostora, pa ćete dobiti i obavijest ako izađe iz te zone. Tu su još i opcija postavljanja brojeva koje ste odobrili za pozivanje, ali i slanje slika te poruka. Sat ima i mod za nastavu pa će se ograničiti funkcije kad to želite, a kao i svi satovi broji korake vašeg mališana.

Naravno SIM kartica i 4G veza koji su potrebni za konekciju znače i dodatni mjesečni trošak, ali to je trošak na koji računate i sa telefonom. 

Sat dolazi s baterijom od 850 mAh i navodi se trajanje do 5 dana s jednim punjenjem, u realnosti je to nešto manje, ovisno o tome kako se koristi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo kako umjetna inteligencija vidi čovjeka iz Like u nošnji...
NA KOGA VAS PODSJEĆA?

Evo kako umjetna inteligencija vidi čovjeka iz Like u nošnji...

Kustos povjesničar Ivan Kovač okupljene je proveo  kroz priču o tehnološkom napretku i čovjekovim težnjama novim civilizacijskim dosezima.

VIDEO Učenici iz Nove Gradiške napravili solarni 'Batmobile', lasersku harfu, rover za mine...
MLADI INOVATORI

VIDEO Učenici iz Nove Gradiške napravili solarni 'Batmobile', lasersku harfu, rover za mine...

Solarni automobil, jedan od prvih velikih projekata, napravljen je prije nekoliko godina. Nastavnici i učenici zajedno su ga nadograđivali dodajući signalizaciju, razglas, Bluetooth zvučnike...
Infobip otvorio ured u Osijeku
ZAPOSLILI 27 LJUDI

Infobip otvorio ured u Osijeku

U Infobipu smatraju da na osječkom području ima dosta kvalitetnih inženjerskih kadrova kojima se omogućava rad na svjetskim globalnim komunikacijskim projektima.